FAQ

Du bør velge med både hjerte og hjerne. Så undersøk alltid markedet med tanke på kvalitet, pris, garanti osv. Det er et produkt som koster en del penger, og derfor er det viktig å sette seg inn i hva man betaler for.

Vi har, etter mange år med bruker- og behandlererfaring, som mål å lage et teppe som gir en bedre helhetsfornemmelse. Dvs. at vi ikke bare har lagt vekt på at det selvfølgelig skal ha infrarøde kvaliteter, men at det også skal være godt å ligge i, ta på og se på.

Enkelte infrarøde tepper er veldig smale, slik at man føler seg litt innestengt, samtidig som innsiden og utsiden er laget av et plastmateriale som kan minne om regntøy.

Vi har valgt å gjøre teppet vårt bredt og luftig og har laget en fukttransporterende innside, slik at huden får puste under bruk. I tillegg har vi laget en lekker finish med en overside i sort vegansk skinn, som både er pen og praktisk, i stedet for en overside i plast.

Vi har også valgt å laboratorieteste alle materialene vi bruker, og vi har fått testet all elektronikk i henhold til Dansk Standards anvisninger. Dvs. at vi ha følgende CE-sertifiseringer: LVD, EMC og EMF.

Vi bruker karbonfibre i teppene våre. For 30 år siden var karbonfibre så dyre at de bare ble brukt i romfartsindustrien. De er fortsatt en del dyrere enn de enkelttrådene/spiralfibrene som brukes i mange billige tepper og i varmetepper. Fordelen med karbonfibre er at de er 10 ganger sterkere enn ståltråd, og at levetiden er ca. 8-10 ganger lengre.

Som eneste produsent på markedet gir vi 3 års garanti på produktet vårt – så overbeviste er vi om kvaliteten.

Hvis prisen er avgjørende, så er vi enige i at det finnes billigere alternativer på markedet. Vi skulle ønske at vi kunne tilfredsstille alle på pris, men vi kan dessverre ikke matche de billige modellene uten å måtte gå på kompromiss med kvaliteten vår.

Ring og snakk med både oss og konkurrentene våre.

Stikk innom, prøv teppet og merk kvaliteten. Da har du gjort et godt forarbeid når du skal velge hvilket teppe du vil kjøpe og hvilket firma du har tillit til.

Hvis du ikke har tid til å stikke innom, har vi laget en film her som viser teppets materialer og kvalitet:

Fremgangsmåten er beskrevet i bruksanvisningen som følger med, og  i den lille hurtigguiden som du også kan skrive ut:

Slik bruker du Modell Komfort

Slik bruker du Modell Luksus

Innsiden kan desinfiseres/rengjøres med alkolholservietter eller en fuktig klut. Hvis man bruker f.eks. et håndkle under seg, så er den bare fuktig på overflaten etter bruk.

Mange tepper har en innside av plast, slik at svetten blir liggende igjen som små dammer i etterkant – vi har lagt den ugjennomtrengelige duken på baksiden, slik at man ikke får en «regntøyeffekt». Det er dermed ingen fukt som kan trenge gjennom overflaten i vegansk skinn.

Vegansk skinn (også kalt kunstskinn) er et kunstig fremstilt tekstilmateriale som inneholder polyuretan og cellulose, og som etterligner ekte skinn fra dyr. Vegansk skinn etterligner skinn så langt som mulig med tanke på utseende, preging og smidighet.

Se filmen vår her, så er det enklere å velge hvilket av teppene våre som passer best for deg.

Modell KOMFORT:

  • 1 varmesone
  • B175 x L190 cm
  • Teppevekt: 6,5 kg

Modell LUKSUS:

  • 3 varmesoner
  • B190 x L190 cm
  • Teppevekt: 8,5 kg

Kablene til karbonfibrene er lagt både på undersiden og oversiden av teppet, slik at varmen smyger seg rundt deg. 

Det kan minne om gulvvarmen i et hus. Det er ikke fibre på sidene av teppet, der hvor det bøyes, og heller ikke i klaffen med borrelås.

Dvs. at hvis du holder hendene helt ute på sidene av teppet, vil det oppleves kaldere der. Det har vi kompensert for ved å gjøre teppet ekstra bredt, så hele liggeflaten er oppvarmet.

Nei! 

Infrarøde saunatepper har en stråleradius som betegnes FIR (Far infrared radiation). Det er en bølgelengde som øynene våre ikke kan se, men vi merker den deilige varmen langt inn i kroppen.

Felles for alle under betegnelsen FIR er at varmen går i en dybde på ca. 3,5-4 cm. Det er et vitenskapelig faktum. 

Generelt er det stor arvelig forskjell på hvor mye vi svetter. Kjønn, gener, treningstilstand og mye mer kan spille inn. 

En stor del av svetten fordamper fra huden, så man kan godt svette en del uten at det drypper eller renner. 

Når man bruker teppet regelmessig, vil noen kunne «trene» opp svettekjertlene, dvs. at de aktiveres raskere. 

Effekten av de infrarøde strålene får du uansett hvor mye du svetter. En mulighet, hvis du gjerne vil se om du kan svette mer, er å øke temperaturen eller ligge lenger. Det er vanligvis først ved en behandling på 55-60 minutter at de fleste for alvor opplever at svetten renner nedover kroppen.

Hvis du svetter mye, kan du med fordel åpne klaffen i fotenden slik at du får inn litt luft, eller ha armene på utsiden av teppet. På den måten reguleres kroppstemperaturen. Det viktigste er at du nyter behandlingen og får slappet godt av. Så hvor mye eller lite du svetter er ikke så viktig. 

Det finnes ikke en gal eller riktig måte å svette på.

Det finnes ingen vitenskapelige undersøkelser om dette.

Teppets fibre kan varmes opp til 85 grader, men det er ikke den lufttemperaturen det vil være inni teppet ettersom det ikke er hermetisk lukket, slik f.eks. en kabin er.

Amerikanske studier sammenligner temperaturpåvirkningen i teppet med å ligge ved bassenget til et hotell i Las Vegas. Høy, tørr varme som ikke skader implantater.

Silikonimplantater skal ha en smeltegrense ved 200 grader, altså mye mer enn den temperaturen det er i et saunateppe fra GoodFlow.

Det kan være andre forholdsregler i en infrarød saunakabin. Her forholder vi oss utelukkende til vårt eget produkt.

Kontakt alltid lege hvis du er i tvil.

Ja, det er ikke noe problem.

Man kan lese mye rart om dette på nettet, men det er ikke alt som er like sant.

Det går også rykter om at man ikke kan bruke infrarød sauna hvis man har kobberspiral. Her stoler vi på en uttalelse fra en forsker (Malte Olsen) ved Niels Bohr Instituttet, som sier: «Jeg kan ikke forestille meg at det skulle være spesielle problemer knyttet til det, men spør legen hvis du er i tvil»

Det kan være andre forholdsregler i en infrarød saunakabin. Her forholder vi oss utelukkende til vårt eget produkt.

Kontakt alltid lege hvis du er i tvil.

Hvis du setter temperaturen på 80 grader, betyr ikke det at det vil være 80 grader inni teppet. Ettersom teppet ikke er lufttett og er åpent både oppe og i bunnen, så vil temperaturen inni teppet variere. Den temperaturen du velger er den som oppnås inni karbonfibrene. Over og under disse er det et isolerende bomullsteppe og en fukthemmende duk. 

Det finnes ingen regler for temperaturinnstilling, og det er heller ikke sykdomsspesifikt.

Infrarød sauna er ikke medisinsk utstyr. Dvs. at det ikke finnes regler for bruk av det. Noen elsker høy varme, mens andre foretrekker at det bare er lunt og behagelig. Det viktigste er at du slapper godt av i teppet og nyter behandlingen. På den måten stimuleres ditt parasympatiske nervesystem, noe som vil virke smerte-, stress- og angstdempende. En annen god effekt av denne stimuleringen er bedre nattesøvn.

Start med en temperatur på 50-60 grader og prøv deg frem til hva du liker best. La kroppen langsomt venne seg til behandlingen. Det kan godt ta noen uker.

Har du lyst til å bruke teppet hver dag eller flere ganger daglig, så kan du det. Det er ingen grunn til å ikke gjøre det. Lytt alltid til hva kroppen din forteller deg. Hvis du merker at kroppen og sjelen nyter godt av behandlingen, så er ingenting bedre enn det.

Fibrene i teppet er testet med en vekt på opptil 150 kg. Derfor anbefaler vi ikke høyere vekt enn det.

Vi har imidlertid fått tilbakemelding fra en hyggelig mann som er i gang med en vektreduksjonsprosess. Han veier 162 kg og er veldig fornøyd med teppet sitt.

Det finnes flere utenlandske studier på nettet. Til tross for ulike kildereferanser følger de imidlertid ikke en standard som vi i Danmark og Norge vil betegne som evidensbasert.

Vi gjør oppmerksom på at infrarøde saunatepper IKKE er medisinsk utstyr (ikke bare GoodFlow, men generelt), og derfor må man ikke dokumentere virkningen på sykdommer. Vi forteller derfor bare hva mange bruker teppene til. Vi lover ikke at det har en virkning på spesifikke sykdommer.

Vi videresender heller ikke lenker til undersøkelser som vi ikke har grundig dokumentasjon for.

Dette er ikke ensbetydende med at infrarøde stråler ikke har fantastiske egenskaper, men det finnes bare ikke evidens for det. Til sammenligning kan vi nevne at det heller ikke finnes evidens for virkningen av akupunktur eller massasje.

Maskinen bruker 560 W, det vil si at med en kWh-pris på ca. kr. 1,87 vil det koste deg ca. kr. 1,00 å bruke teppet på høyeste varmeinnstilling i en time.

Dette er like individuelt som temperaturinnstillingen.

Det er ikke noe som tilsier at man ikke kan bruke teppet både ofte og i en time om gangen. Hvis man bruker det til smertebehandling, vil det gi god mening. Men husk å drikke både før og etter behandling.

Ser man på en gjennomsnittlig eier av et GoodFlow teppe, så brukes det 2-3 ganger per uke på 60 grader og i 30 minutter om gangen. Men det er også dem som ønsker å bruke det flere ganger om dagen, og det kan man godt. Lytt til koppens signaler og kjenn etter. Føles det godt, så er det godt.

Det kortet svaret er: NEI

Det å gå ned i vekt vil alltid handle om å innta færre kalorier enn du forbrenner.

Det at teppet hjelper kroppen din med å øke forbrenningen, betyr altså ikke at du går ned i vekt – men bare at du forbrenner mer enn hvis du ikke lå i teppet (men aldri så mye som ved mosjon).

Hvordan øker infrarød sauna forbrenningen?

Først og fremst er det viktig å si at det er kroppen din, og ikke teppet, som øker forbrenningen. Teppet er et redskap til å stimulere ditt parasympatiske nervesystem, slik at du kan slappe av og forhåpentligvis få en bedre nattesøvn.

Hvis du f.eks. er stresset og ikke får sove nok, vil det oppstå en ubalanse i kroppens hormoner, stress- og kortisolnivået stiger, og kortisol henger sammen med insulin, som kan bremse forbrenningen.

Stoffskiftet påvirker alle kroppens celler og har stor betydning for helse, aldringsprosess, kaloriforbrenning og kroppsvekt.

Så en viktig del av å få kroppen ned i gir, gjerne etter trening, er å bruke den infrarøde saunaen til å hjelpe deg med å slappe av. En annen deilig effekt av å bruke teppet etter trening, altså til restitusjon, er at muskler, sener og ligamenter kan slappe av, slik at ømheten forsvinner.

(Danmarks landslag i roing bruker bl.a. infrarødt saunateppe i sin restitusjon)

Et av salgsargumentene som brukes av mange som selger infrarøde saunatepper, er at fettceller smelter eller sprenges når man får infrarød behandling. Det er IKKE sant! Det ville ellers vært farlig hvis det var tilfellet.

Vår Modell Komfort har en sone.

Dvs. at når du stiller inn teppet på en temperatur på f.eks. 60 grader, så vil hele teppet ha den valgte temperaturen – i motsetning til vår Modell Luksus, som har tre soner, med mulighet til individuell innstilling av sonene.

Har det noen betydning for sluttresultatet om det er en eller tre soner?

Nei, det har det ikke. For noen er det nok med en sone fordi man ønsker den samme temperaturen over hele kroppen. Mens andre f.eks. ønsker mer varme på føttene enn på overkroppen.

Vår Modell Luksus er inndelt i tre soner.

Sone 1 er overkroppen.

Sone 2 er den midtre delen av kroppen.

Sone 3 er legger og føtter.

Er det bedre med tre soner fremfor en eller to?

Hvis du har en klinikk og skal bruke teppet til behandling av klienter, vil tre soner være en fordel. På den måten kan du regulere temperaturen etter klientens ønsker. Hvis klienten ønsker høyere temperatur ved føttene og lavere på overkroppen, så kan temperaturen stilles inn individuelt i tre soner.

Hvis du foretrekker en lik varme over hele kroppen, så har det ingen betydning om teppet har en, to eller tre soner.

Hjemmesiden vår og våre sosiale medier blir jevning kopiert, og derfor bruker vi og advokaten vår mye tid på å håndheve rettighetene våre.

Alle våre bilder, videoer og tekst på hjemmesiden og i sosiale medier er våre egne. Vi har derfor rettighetene til dem, og det er straffbart å kopiere.

Så husk å spørre om lov hvis du synes vi har skrevet noe du liker og som du har lyst til å bruke selv.